Ontdek HET verhaal VAN DE VROLIJKE VOET

Home | Over mij

header-img
ons-verhaal-img
Wie is de Vrolijke Voet?
Wie ben ik?

Ik ben Miranda de Hoop, medisch pedicure sport en ik ben sinds 2017 ook voetreflexmasseur.

Verder zijn mijn hobby’s mozaïeken, duiken tijdens vakanties, naar de film gaan, een goed boek lezen en heerlijk wandelen in de natuur.


Een stukje geschiedenis.

Het diploma “basis pedicure” heb ik in 1988 behaald en behandelde vooral veel vrienden en kennissen, toch kriebelde het ergens altijd om een eigen bedrijf te hebben. Vandaar dat ik vanaf 1 januari 2007 mijn eigen praktijk “De Vrolijke Voet” ben begonnen.

In december 2007 heb ik mijn ‘Diabetes Voet’-certificering behaald en in januari 2008 mijn ‘Reumatische Voet’-certificering, waardoor ik sindsdien cliënten met diabetes en reumatische aandoeningen kan behandelen.

In december 2008 heb ik het certificaat schimmeldiagnostiek behaald, gevolgd door de specialisatie nagelregulatie in 2009. In 2010 ben ik begonnen met de opleiding ‘Medisch Pedicure’ en in 2011 ben ik gecertificeerd.


Wat is een medisch (sport)pedicure en wat doet zij?

Een medisch pedicure is gespecialiseerd in het behandelen van voet-, huid- en nagelaandoeningen. Het gaat verder dan cosmetische pedicures en biedt deskundige behandelingen zoals nagelregulatie, -reparaties, orthesen, antidrukmethoden en medical taping.

Medische pedicures richten zich op voeten met een hoog risico, inclusief voeten met aandoeningen zoals reuma, diabetes, spasticiteit, verwaarloosde of oudere voeten. Deze behandelingen geven voorrang aan pijnvermindering en medische zorg boven cosmetische resultaten.

Taken van de medisch pedicure
  • Behandelen en verzorgen van nagels, voet en huid
  • Hygiënisch werken volgens de code van het voetverzorgingsbedrijf;
  • Zorgvuldig, bewust en alert handelen;
  • Risicovolle situaties herkennen en daarnaar handelen;
  • Het geven van een goed en duidelijk (schoen)advies;
  • Preventief werken en handelen;
  • Mogelijke contra-indicaties rapporteren aan de ketenzorg;
  • Doorverwijzen naar de arts of andere disciplines zoals bijvoorbeeld de podotherapeut, fysiotherapeut of reumatoloog.

Inzicht in het jaarlijkse voetscreeningsproces

Een andere belangrijke taak is het maken van een screening. Wat houdt nu precies een screening in? Een screening is een uitgebreide anamnese en onderzoek met testen, wat ongeveer 60 minuten duurt en dit vindt één keer per jaar plaats wanneer er geen bijzonderheden zijn.

Screeningsfrequenties voor risicovolle voetaandoeningen

Wanneer er risicofactoren zijn, wordt de screening vaker gedaan. Dat is wanneer het gevoel in combinatie met vaatlijden veranderd en als er tekenen zijn van lokaal verhoogde druk. In dat geval wordt de screening 1 maal per 3 maanden toegepast. Bij aanwezigheid van, of een eerder doorgemaakte ontsteking of amputatie, wordt er 1 maal per 1 tot 3 maanden gescreend.


Verdere (na)scholing

Na de opleiding Medisch Pedicure ben ik, als verdieping in mijn vak en uit interesse, ook de opleidingen sportpedicure en voetreflexmasseur gaan volgen. Verder woon ik lezingen en seminars bij om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Hierdoor ben ik beter in staat om u te helpen bij uw voetklachten. 

services-img