Voetreflexmassage

 Wat is voetreflexmassage?


Voetreflexmassage is een manier om het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest te stimuleren zodat het energetische systeem in harmonie gebracht wordt. De functies van organen worden door middel van massage gestimuleerd door impulsen van buitenaf

Met voetreflexmassage wordt volgens het principe "beweging" gewerkt. Dit betekent dat met voetreflexmassage de levensenergie geactiveerd wordt. We brengen iets op gang, zetten iets in beweging. De lichaamseigen geneeskracht wordt door de voetreflexmassage geactiveerd. De levensenergie verloopt in het lichaam langs banen en via energetische verbindingen. Deze levensenergie versterkt de krachten die de gezondheid in stand houdt of verbetert.

Negatieve invloeden kunnen leiden tot blokkades in de doorstroom van de energie, waardoor lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ontstaan. De reflexpunten in de voeten en handen zijn de uiteinden van de energiebanen waar deze energie doorheen stroomt. Door deze punten te masseren kunnen de energieblokkades opgeheven worden waardoor klachten kunnen verminderden.

Voetreflexmassage wordt veel gebruikt tegen klachten als spanningshoofdpijn, rugklachten, migraine, problemen met de bloedsomloop, spijsverteringsproblemen, depressie en slapeloosheid.

 

Hoe werkt voetreflexmassage?

 

We weten niet precies hoe voetreflexmassage werkt. Er zijn allerlei onderzoeksresultaten maar de ultieme verklaring ontbreekt. Dat is niet verwonderlijk, want als bekend zou zijn hoe precies de massages werken, zouden we ook weten hoe het leven zelf functioneert. Als volksgeneeskundige methode werkt men vanuit ervaring. Of het effect verklaard kan worden of niet, men voelt wel dat het werkt.

Niet alleen afvalstoffen worden door voetreflexmassages afgevoerd. Ook emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Er komt meer ruimte waardoor het bloed beter kan stromen, dat geeft het lichaam nieuwe energie en kracht. Daarnaast krijgt men meer inzicht en bewustwording van hoe men in het leven staat.

Uit belangstelling als medisch sportpedicure die dagelijks naar voeten kijkt, vindt ik het erg interessant wat voeten je kunnen vertellen. Want voeten zijn de weerspiegeling van ons lichaam. Vanuit dat aspect wil ik een meerwaarde in de “Vrolijke Voet” praktijk geven voor mensen die een voetreflexmassage willen ondergaan of daarmee kennis willen maken.

Voetreflexmassage kan een grote bijdrage geven aan ontspanning en rust. De juiste massage van de voetreflexzones kunnen klachten verminderen en versterkt de zelf genezende krachten waardoor samenwerking tussen lichaam, ziel en geest weer in balans komen.

 

Kast